17 mai 2007

l' soup à l'ognon d'min infince!

la soupe à l'oignon réinventée!

c'est pas mal la soupe à l'oignon avec des bouts d'oignons grillés, les morceaux de pain aillés, le fromage râpé, mais ça fait penser à une after, non?

mais pour manger le soir, là, tranquillou avant votre émission préférée, genre Kamelott, ou la nouvelle star, et si vous voulez qu'elle vous tienne au corps, je vous conseille ma recette! enfin celle de ma maman à moi, du pas de calais!

et rassurez-vous, elle plait aux jeunes aussi! j'en fais souvent à dijon et la coloc à la louloutte en a déjà rapporté dans un tupperware à son chéri, c'est dire!

donc forcément, je vais vous la mettre en chti! et comme vous avez tout bien suivi les premières leçons de chti, ça srà pas un problim'!

-té préno des ognons, 1 par personne, à peu près!

-des pétotes, 1 par personne aussi! (pomme de terre)

-du sel, du poif pour cheux qui ont ker, (pour ceux qui aiment)

-2 kup ed poulet! (2 cubes de poulet maggi par exemple)

-du gruièr' râpé (du fromage râpé)

-1 cocot' à pression ou pas, 1 castrol, cha va aussi! (cocotte-minute ou casserole)

pi ché tout!

M4110170 té prin des ognons

M4110171 té les hâches fin!, in ti morciaux, cha l'fait aussi!

M4110178 té les fait arvénir din t'marmét',

M4110181 té coup' tes pétotes in morciaux

M4110182 té les mets din t'marmit avec ches ognons, té touilles,

M4110184 t'oublie pas ech'sel, ché kup', ech'poif'

M4110185 t'ajout' 1 bon lit'

d'jio bouillante, pour arcouvrir el'tout,

M4110186 té fé cuir' 1/4 d'heur', té méx', pi ta pu ka servir avec du râpé! té pas con, té laich' pas tin minuteur sut' marmét' pindin qu'cha cuit! té l'inlèf'!

-d'in' castrol, té léch' plus longtin, hein, fô que tes pétotes é soient cuites'!

M4110192 vla chque cha donne! té peux ajouter des vermicelles, mi, jin ai mis, ché cha quin vô!

-tin sers un' assiette à tartous, i von êt' contin!

pi té prin in kayel, té t'assi tsu', té tmé dvin ch'poste et té raviss' tin programm'

bonne soirée!

Posté par sylvie89300 à 05:59 - - Commentaires [8] - Permalien [#]